Невладин сектор

Невладин сектор

Struga NEWS предлага StrugaNews Локално Македонија Насловна Насловна слајдер Невладин сектор Свет Спорт, Здравје, ИТ

Во периодот од 11 до 25 Октомври 2018 година глобалното движење на FARE мрежата #FootballPeople се случуваше насекаде низ светот. Во овие денови активноста беше да се предизвикаат сите форми на дискриминација, да се промовираат на спортските вредности и ...
Comments Off on До сите вас #FootballPeople
Struga NEWS предлага StrugaNews Локално Македонија Насловна Насловна слајдер Невладин сектор

Продолжуваат активностите од Еразмус+ проектот Youth Enterpreneuring Skills Project (YES Project) поддржан од страна на Националната агенција за европски образовни програми и програмата Еразмус+. Од 14 до 16 септември 2018 година претставници од нашето училиште учествуваат на четвртиот ...
Comments Off on YES Project состанок Сицилија 14 – 16 септември 2018
StrugaNews Локално Македонија Насловна Насловна слајдер Невладин сектор

Во 21 век на европскиот континент живеат повеќе од 500 милиони луѓе. Само во земјите-членки на Европската унија има 12 милиони земјоделци со полно работно време и 46 милиони работници вклучени во земјоделскиот и агро-прехранбениот сектор. Сепак, земјоделското ...
Comments Off on АГРО-МЛАДИНСКОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО И ПАН ЕВРОПСКА КООПЕРАЦИЈА
Локално Македонија Невладин сектор

Во периодот од 20 до 25 Мај 2018 година претставници на Угостителското училиште СОУ Ванчо Питошески од Охрид присуствуваа на обука во Мадрид, Шпанија во рамки на Еразмус+ Проектот “New skills for the new age”. Темата на севкупниот проект ...
Comments Off on Реализирана обука во рамки на проектот “New skills for the new age”
Насловна Насловна слајдер Невладин сектор

Првиот состанок на овој долгорочен проект се одржа во Тбилиси, Грузија во периодот од 05 -10 Ноемвери 2017 година. На овој состанок учество зедоа 12 учесници од Грузија, Естонија, Македонија, Бугарија и Шпанија. Во работниот дел на состанокот, ...
Comments Off on Прв транснационален состанок на проектот “Агро-младинско претприемништво и пан-европска соработка”
Македонија Насловна Насловна слајдер Невладин сектор

Во организација на Волонтерски центар Скопје денеска се одржа 3. НВО саем со наслов „Активно граѓанство подобро општество“, на кој учествуваат седумдесеттина невладини и граѓански организации од повеќе сфери од општественото живеење.„Целта на саемот е претставување на граѓанските ...
Comments Off on Саем на невладини организации, можност за подобра меѓусебна соработка
Локално Насловна Насловна слајдер Невладин сектор

Креирање поголема толеранција кон културните различности низ Европа, како и развивање критички однос врз пропагандните медиумски производи се главните цели на проектот: „Медиумска писменост: чекор кон инклузивно општество“, кој во периодот од 31 октомври до 7 ноември 2017 ...
Comments Off on Медиумска писменост: чекор кон инклузивно општество
Македонија Насловна Насловна слајдер Невладин сектор

Во периодот од 17-ти до 26-ти jуни, Волонтерски Центар Скопје, во соработка со организацијата ARKTOS од Антверпен, Белгија, во прекрасното село Брајчино под Пелистер ја организира младинската размена ,,Increasing Quality of Youth Work: Vulnerable Youth in Focus” (,,Подобрување ...
Comments Off on Младинската размена-,,Подобрување на квалитетот во младинската работа: фокус врз млади од ранливи категории”, 17-ти до 26-ти jуни 2017 год. Брајчино
Македонија Насловна Насловна слајдер Невладин сектор

Претставници на институции, училишта, универзитети, институти, невладини организации, стопански комори и други правни лица денеска во Скопје дебатираа за иднината на Еразмус плус програмата. Дебатата „Иднината на Еразмус плус“ се одржа со цел македонските корисници на Еразмус плус ...
Comments Off on Дебата за иднината на програмата Еразмус плус
Насловна Насловна слајдер Невладин сектор

Во периодот од 18 -28 мај во Солун се реализира уште една младинска размена на која активно учество зедоа и млади од Македонија, волонтери и претставници на Центар за Рурален Развој од Струга. Групата од Македонија во состав ...
Comments Off on React to Fear – младинска размена во Солун, Грција