Насловна

Насловна

Македонија Насловна Насловна слајдер Невладин сектор

Во организација на Волонтерски центар Скопје денеска се одржа 3. НВО саем со наслов „Активно граѓанство подобро општество“, на кој учествуваат седумдесеттина невладини и граѓански организации од повеќе сфери од општественото живеење.„Целта на саемот е претставување на граѓанските ...
Comments Off on Саем на невладини организации, можност за подобра меѓусебна соработка
Македонија Насловна Насловна слајдер

Од наредната седмица се очекува Владата да го одобри основањето на албанскиот државен ансамбл за песни и ора. Државниот секретар при Министерството за Култура, Валмир Азири, во изјава за Телевизија 21 вели дека одлуката е донесена, но се ...
Comments Off on Нов проект: 800.000 евра за нов паралелен албански државен ансамбл
Македонија Насловна Насловна слајдер

Политичарите си ја вршат својата работа кога раскажуваат приказни: ќе го вратиме сјајот на градот, Македонија ќе биде пристојно место за живеење, ќе запре криминалот по улиците и корупцијата, здравството ќе биде бесплатно а yмладите учени луѓе само ...
Comments Off on Ова е Македонија. Бројки. Се друго се приказни
Насловна Насловна слајдер Свет

ФОТО: Армијата на САД, најсилната војска на светот – врвни професионалци, опрема и обука Секоја силна светска армија поседува огромна опрема и наорожувуање, кое е спремно да се искористи во секој момент доколку е потребно. Воената машинерија е ...
Comments Off on Армијата на САД е најсилна војска на светот со врвни професионалци: Погледнете каква неверојатна опрема поседуваат тие
Локално Насловна Насловна слајдер

  При редовна контрола за квалитетот на водата за пиење, што ја изведуваат екипи на Центарот за јавно здравје од Охрид, забележана е голема матност на водата од струшиот водовод. Според тој параметар и според пропишаниот правилник за ...
Comments Off on Издадена е забрана за пиење на водата од струшкиот водовод – водата е матна и небезбедна за пиење
Локално Македонија Насловна Насловна слајдер

Со гласот на советникот од Социјалистичка партија, ДУИ и СДСМ денеска обезбедија мнозинство и избраа претседател на советот на општина Струга. Во наредните четири години на оваа позиција ќе биде советникот на ДУИ, Ресул Каба, иако мнозинството до ...
Comments Off on Избран претседавач на Совет на Општина Струга и прв трансфер на советник
Локално Македонија Насловна Насловна слајдер

До 1944 не сме постоеле. Без коментар! ...
Comments Off on Негаторите во акција
Локално Македонија Насловна Насловна слајдер

Архимандритот Партениј, Игумен на Бигорската обител смета дека од суштинско значење и на Македонците и на Бугарите, во моментов е едно историско помирување, или акко што тој тоа го дообјансува „сите да ја прифатиме новата реалност, но и ...
Comments Off on Архимандрит Партениј: Потребно е историско помирување меѓу Македонците и Бугарите
Локално Македонија Насловна Насловна слајдер

Економијата тоне, а владата на Заев е експедитивна само во однос на тоа што не го ветила, односно префрлање на сите загуби на товар на граѓаните и компаниите. Советникот на министерот Драган Тевдовски, Бранимир Јовановиќ, најави покачување на ...
Comments Off on Заев го качува и данокот на добивка
Локално Македонија Насловна Насловна слајдер

Буџетските корисници имаат поголеми барања за 500 милиони евра. Ако се исполнеа сите нивни желби за покачување на платите, буџетскиот дефицит ќе биде осум, а не 2,7 отсто од БДП, рече денеска министерот за финансии Драган Тевдовски, презентирајќи ...
Comments Off on Тевдовски – Ако им дадеме на сите, буџетскиот дефицит ќе биде три пати поголем