Каде се младите во програмите на кандидатите за градоначалници? – настан организиран од Националниот младински совет на Македонија а подржан од НДИ

Каде се младите во програмите на кандидатите за градоначалници? – настан организиран од Националниот младински совет на Македонија а подржан од НДИ

Денес во домот на култура Браќа Миладиновци се одржа промоција на кандидатите за градоначалници и претставување на нивните заложби за делот на младите во Струга. На почетоткот на настанот сите присутни се обврзаа дека ќе се покрижат за поголемо учество на младите и ја потпишаа заедничката декларација.  Декларацијата ја потпишаа Насто Палиоски, Васил Ашталкоски и д-р Сејад Солакоски.

За жал на оваа презентација, иако поканети, не присуствуваа Зијадин Села од АА, Рамиз Мерко од ДУИ и Лавдрим Елмази од БЕСА. Со оваа постапка покажуваа

После отварањето на настанот кандидатите имаа можност да претстават дел од својата програма и како медиум ви ги пренесуваме дел од нивните изјави.